logo ontwerplab

pimp my building

ontwerpstudie hergebruik rijksmonumentaal tabakspakhuis
druten
2007

In de studie naar hergebruik van een voormalig pakhuis in Druten wordt in het markante, industriƫle volume een nader te bepalen programma in de nabijheid van de karakteristieke kleine gevelopeningen gepositioneerd. In het midden van her rijksmonument zorgt een brede trap met dubbelhoge ruimten en een daklicht voor de ontsluiting van het programma. Een uitbreiding van het bestaande volume biedt in combinatie met de aanwezige hoogte onder de kap ruimte voor 1 volledige en 2 kleinere verdiepingen. Uitzicht vanaf de eigenzinnige optopping op zowel de rivier de Waal als het dorpscentrum verankert het gebruik in haar context terwijl een afwijkende materialisering de monumentale verschijningsvorm bevestigt.

http://ontwerplab.nl/files/gimgs/th-20_druten-pakhuis_web_160113_afb01.jpg
http://ontwerplab.nl/files/gimgs/th-20_druten-pakhuis_web_160113_afb03.jpg
http://ontwerplab.nl/files/gimgs/th-20_druten-pakhuis_web_160113_afb02.jpg