logo ontwerplab

bureauprofiel

Ontwerplab is op zoek naar een doeltreffend, verrassend en intrigerend antwoord op iedere ontwerpopgave. Ontwerplab onderzoekt en visualiseert ruimtelijke ontwikkelingen en openbaart op die manier kansen voor ruimtelijke vernieuwing. Ontwerplab ontwerpt en realiseert woningbouwprojecten - verbouw en nieuwbouw -, stedenbouwkundige plannen en interieurprojecten.
Ontwerplab kent een compacte organisatie. Afhankelijk van de aard van een project wordt samengewerkt met diverse specialisten. Op deze manier kan Ontwerplab flexibel inspelen op vraagstukken van verschillende aard en schaal en is bovendien in staat de benodigde know-how per project nauwkeurig te organiseren en specifiek af te stemmen.

Ontwerplab is in 1999 opgericht door Martijn Honselaar. Martijn Honselaar (1972) is als architect cum laude afgestudeerd aan de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit in Eindhoven. Martijn Honselaar is mede-auteur van het boek Verborgen Stad, een onderzoek naar de lintstructuur van Tilburg en haar potenties voor toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen. Ontwerplab is winnaar van meerdere prijsvragen waaronder de nieuwbouw van appartementen, een commerciƫle voorziening en parking voor een locatie in de oude lintstructuur van Tilburg. Daarnaast is hij gastdocent aan de Fontys Academie voor Architectuur en Stedenbouw in Tilburg en lid van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Loon op Zand.