logo ontwerplab

pleinhuis

nieuwbouw appartementen, maisonnettes, commerciële ruimte en parking
tilburg
2011
winnaar bna-prijsvraag

In het ontwerp voor de nieuwbouw op de hoek Broekhovenseweg-Groenstraat wordt de collectieve ruimte geïntroduceerd. Een lome trap penetreert een in zichzelf gekeerd lintbouwblok en leidt tot een collectief plein. Dit collectieve plein, gelegen op een commerciële ruimte en een stallingsgarage voor 8 voertuigen, vormt de huiskamer en de entree voor een achttal appartementen en 2 maisonnettes.

http://ontwerplab.nl/files/gimgs/th-24_tilburg-broekhovenseweg_web_160112_afb01.jpg
http://ontwerplab.nl/files/gimgs/th-24_tilburg-broekhovenseweg_web_160112_tek_situatie.jpg
http://ontwerplab.nl/files/gimgs/th-24_tilburg-broekhovenseweg_web_160112_sted_schema.jpg
http://ontwerplab.nl/files/gimgs/th-24_tilburg-broekhovenseweg_web_160112_arch_schema01.jpg
http://ontwerplab.nl/files/gimgs/th-24_tilburg-broekhovenseweg_web_160112_arch_schema02.jpg
http://ontwerplab.nl/files/gimgs/th-24_tilburg-broekhovenseweg_web_160112_tek_planbg.jpg
http://ontwerplab.nl/files/gimgs/th-24_tilburg-broekhovenseweg_web_160112_tek_planvdp1.jpg
http://ontwerplab.nl/files/gimgs/th-24_tilburg-broekhovenseweg_web_160112_tek_planvdp2.jpg